Un bătrân a rămas pe drumuri după ce casa i-a fost mistuită de flăcări. Bărbatul era la biserică

Zi cumplită pentru un bătrân din Bistriţa Bârgăului! În timp ce se ruga la biserică, vecinii l-au anunţat că-i arde locuinţa. A mers într-un suflet acasă, unde, cu ochii în lacrimi, a privit neputincios cum agoniseala de-o viaţă se duce pe apa sâmbetei.

Până la sosirea pompierilor, localnicii au încercat să-i salveze gospodăria, însă nu au putut stinge flăcările puternice.

Primii care au dat alarma au fost vecinii! Au sunat imediat la 112, iar cei mai curajoşi au încercat să salveze animalele din flăcările puternice.

Era la biserică în timp ce casa îi ardea

“Au sunat la pompieri şi am stat să ajungă pompierii, că nu ne-am putut apropia. Am văzut fum. Am venit, am luat curentul, am dezlegat căţelul, am scos calul din grajd… Era plin de fum. Şi acum mă doare pieptul de la fum”.

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarul se afla la biserică. Lăsase focul aprins în sobă şi a mers să se roage. În câteva zeci de minute, însă, agoniseala sa de-o viaţă s-a dus pe apa sâmbetei.

– “Aveţi asigurare la casă, domnule Traian?
– Nu am.
– Nu aveţi…
– Am avut, dar nu mai am.
– Ce să mai fac? Ce mai pot să fac?”

A rămas singur pe drumuri

Focul a ajuns şi la acoperişul unei case învecinate şi se putea extinde cu repeziciune la celelalte locuinţe, din cauza distanţei foarte mici dintre ele.

Radu Someşan, pompier: “Când am ajuns aici, grajdul cu casa era cuprinse în totalitate de flăcări, şi acoperişul celei de-a doua case. Am intervenit cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă tip B, am cerut sprijin de la Bistriţa care au intervenit şi ei cu o încă autospecială cu apă şi spumă, şi autoscara”.

Fără soţie şi fără copii, nea Traian a rămas acum pe drumuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here