Paul Stănescu: Bâlbâieli nepermise în privința gestionării pandemiei. Răfuielile politice din interiorul PNL și din coaliția guvernamentală afectează sănătatea românilor

Situația epidemiologică se înrăutățește, iar liberalii se răfuiesc și între ei și cu useriștii din coaliția guvernamentală, a spus Paul Stănescu, senatorul de Olt.

Din păcate, acest război politic dintre PNL și USR, îl vor deconta, în primul rând, românii.

Conform secretarului general al Partidului Social Democrat, asistăm la bâlbâieli nepermise în privința gestionării pandemiei.

„Este penibil să vezi cum autoritățile fac planurile pe genunchi, cum Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ”gestionează” pandemia prin epistole și nu prin colaborare instituțională. Cum Ministrul de Interne, Lucian Bode, îl contrează pe ce al sănătății pe o temă extrem de sensibilă, carantinarea Bucureștiului. Meciurile acestea politice dintre cele două partide sunt toxice. La cârma celor mai importante ministere din această perioadă sunt niște miniștri care generează neîncredere în capacitatea instituțiilor de a gestiona pandemia.

Cel mai periculos scenariu pentru România, în următoarele luni, este ca activitatea guvernamentală să se afle sub asediu în războiul dintre PNL și USR”, a afirmat Stănescu.

Paul Stănescu este de părere că, părinții sunt puși în dificultate, în această perioadă, din cauza intereselor pe care fiecare partid le ard.

„Până mai ieri părinții nu știau dacă se închid sau nu școlile în capitală pentru că fiecare partid are interese diferite. PNL-ul să nu-și arate incapacitatea de a gestiona pandemia în București, iar USR-PLUS încearcă să-l faulteze pe Nicușor Dan, pentru că nu l-a pus pe Voiculescu viceprimar.

Iar premierul Cîțu, orbit de puterea funcției și preocupat de preluarea puterii la Congresul PNL, nu-și poate controla prefecții puși pe criterii și negocieri politice pentru că ei ascultă de Orban.

Degeaba face tot felul de întâlniri, cu prefecții, cu primarii de municipii, cu șefii Consiliilor Județene și așteaptă soluții de la ei, dacă nu le dă și resursele necesare. Tupeul de a le cere administrațiilor locale din nou soluții fără resurse este fantastic. Ele nu au primit nici decontările pentru organizarea centrelor de vaccinare. Soluții sunt, dar de ce vrea Cîțu să împovăreze bugetele locale, ca să le poată șantaja pe urmă cu bani de la buget?”, a încheiat secretarul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here