Infracțiuni rutiere în Olt. Sute de amenzi și zeci de permis reținute în doar trei zile. Suma sancțiunilor

Polițiștii din Olt au acționat, în acest weekend, pe străzile din județ pentru prevenirea accidentelor de circulație, aplicând sute de amenzi. Pe lângă amenzi, zeci de olteni au rămas fără permis.

Precis, polițiștii rutieri au aplicat, în doar trei zile, 434 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și au reținut 87 de permise de conducere.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat și 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care șase pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și patru pentru conducerea sub influența alcoolului și una pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 438 de sancțiuni contravenționale, dintre care 191 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 71 pentru neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto și diferența pentru alte abateri.

De altfel, șapte bicicliști și doi căruțași au fost sancționați contravențional pentru indisciplină manifestată pe drumurile publice.

Polițiștii au reținut 87 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice. Dintre acestea, 14 au fost reținute pentru conducerea unui vehicul după consumul de băuturi alcoolice și 58 pentru depășirea vitezei legale pe un sector de drum cu mai mult de 50 km/ h. De asemenea, polițiștii au retras 15 certificate de înmatriculare”, trasnmite Poliția Olt.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în această perioadă este de 127.098 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here