Adrian Chesnoiu: Practicile comerciale neloiale pe piața europeană au cauzat producătorilor autohtoni pierderi de venit

Relația comercială pe lanțul scurt de aprovizionare trebuie să fie una corectă, bazată pe principii comerciale corecte și fără dezechilibre economice, a declarat deputatul de Olt Adrian Ionuț Chesnoiu, luni, după dezbaterea, la nivelul comisiilor pentru agricultură din Parlament, propunerea legislativă privind interzicerea practicilor comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.

Problema practicilor comerciale neloiale pe piața europeană a cauzat nu de puține ori consumatorului, dar și producătorilor autohtoni, pierderi de venit, a mai spus Chesnoiu, care susține că aceste practici trebuie să dispară prin legiferarea unor norme corecte.

„Am dezbătut la nivelul comisiilor pentru agricultură reunite din Senat și Camera Deputaților propunerea legislativă privind interzicerea practicilor comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.

Susținere pentru producția agricolă și alimentară autohtonă!

Facem pași importanți în susținerea intereselor producătorilor români în relația lor cu retailerii.

Relația comercială pe lanțul scurt de aprovizionare trebuie să fie una corectă, bazată pe principii comerciale corecte și fără dezechilibre economice.

Am dezbătut la nivelul comisiilor pentru agricultură reunite din Senat și Camera Deputaților propunerea legislativă privind interzicerea practicilor comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.

Aceasta transpune prevederile Directivei (UE) 2019/633 care trebuie integrate în legislația națională până la data de 1 mai 2021.

Problema practicilor comerciale neloiale pe piața europeană a cauzat nu de puține ori consumatorului dar și producătorilor autohtoni pierderi de venit!

Această abordare, voită sau nu, a dezavantajat producătorii români.

Trebuie să punem punct acestor discriminări și să legiferăm norme corecte, care să asigure echilibrarea raporturilor juridice între actorii implicați în lanțul scurt alimentar”, a declarat Adrian Ionuț Chesnoiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here