Acasă Național Cine i-ar put...

Cine i-ar putea lua locul lui Vlad Voiculescu? Un fost ministru e gata să revină

Ultimele evenimente din sistemul medical nu au putut fi trecute cu vederea de către oamenii politici din România, motiv pentru care mulți cer demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. În acest context, un fost ministru spune că ar prelua oricând Ministerul Sănătății dacă i se cere acest lucru.

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru a precizat, pentru Gândul Live, că ar prelua oricând instituția de la Vlad Voiculescu dacă i se cere acest lucru și dacă partidul din care face parte ar coordona MS.

„În acest moment, în condițiile în care partidul meu ar coordona Ministerul Sănătății aș reveni ca ministru”, a spus Tătaru.

El a mai precizat că lucrurile în sistemul sanitar s-au complicat odată cu venirea celui de-al treilea val al pandemiei. Pe lângă asta, spune fostul ministru, spitalele din România nu au mai avut parte de investiții în ultimii 30 de ani.

„Venind un val trei cu o contagiozitate mai mare, lucrurile se complică. Am văzut că spitalele nu mai rezistă. Anul trecut am făcut o modernizare forțată a unor spitale vechi. Am plecat de la 5 spitale pentru COVID și am ajuns la 230, dar nimeni nu se gândește la partea umană. Trebuie să ne uităm și la ce se întâmplă în Germania, Anglia și Israel, țări care au trecut sau trec prin perioade dificile și le gestionează eficient”, a spus fostul ministru al Sănătății la Gândul.

Cine răspunde pentru unitățile mobile de Terapie Intensivă

Nelu Tătaru a vorbit și despre unitățile mobile de Terapie Intensivă, precizând cine răspunde, de fapt, de acestea. Fostul ministru a precizat că, deși TIR-urile au avut mentenanța făcută, aceasta trebuia mai des.

”Unitățile mobile de terapie intensivă au fost mobilizate acolo unde era surplus de pacienți care trebuiau să fie tratați. Aceste TIR-uri au avut mentenanță făcută, au fost reluate, căptușite pentru iarnă, pregătite pentru primăvară. Mentenanță lor trebuia să fie făcută mai des.

Acestea sunt de suport, noi le-am folosit pentru a suplini pe moment anumite situații. Acum este o anchetă în curs, nu știu exact ce a fost acolo. Aparatele sunt foarte sensibile. Aceste TIR-uri sunt deservite de DSU.

În interior sunt cadre medicale care sunt ale spitalului în custodia căruia sunt lăsate acestea. Ar trebui să ne întrebăm ce s-a făcut după ce problema de aseară a fost depistată. Acești pacienți sunt fragili.

Pacintii COVID care ajung în stare critică sunt fragili. Pacienții intubati au perspective sumbre. Nu știm ce s-a întâmplat. Este o anchetă în desfășurare. Trebuie să fim siguri că facem tot ceea ce ține de noi, așa trebuie să evaluăm situația de aseară”, a explicat fostul ministru.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here