Deputatul de Olt Cătălin Grecu: Vlad Voiculescu: 3 luni, 21 de zile și 11 ore, o radiografie cu leziuni ireparabile

Catalin Grecu, deputat

Pentru deputatul social-democrat de Olt Cătălin Grecu perioada în care la conducerea Ministerului Sănătății s-a aflat Vlad Voiculescu, demis, miercuri, de premierul Florin Cîțu, reprezintă o radiografie a sănătății publice în care se văd „leziuni ireparabile”.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul PSD face listă a nenorocirilor abătute peste domeniul sănătății sub conducerea lui Voiculescu.

„Vlad Voiculescu a fost revocat din funcție după 3 luni, 21 de zile și 11 ore – o perioadă în care Sănătatea a traversat mari obstacole.

Radiografia acestei perioade ilustrează leziuni adânci, ireparabile, pentru pacienții din România.
Să rememorăm:
• tragedia de la Matei Balș;
• 5 spitale care au luat foc, din cauza circuitelor medicale prost stabilite;
• momentul Foișor, atunci când pacienții au fost scoși în stradă, fără nicio asistență medicală;
• drama de la Victor Babeș;
• lipsa medicamentelor vitale pentru pacienții Covid;
• peste 25 de mii decedați din cauza Covid, îngropați dezbrăcați în saci de plastic;
• vaccinare lentă și testare ineficientă;
• gestionare dezastruoasă a pandemiei;
• un an școlar ratat din cauza bâlbelor dintre Vlad Voiculescu și ministrul Educației.
“Sinistrul” Sănătății nu a avut nici măcar demnitatea de a-și da demisia, acesta a fost aruncat în lada de gunoi a miniștrilor incompetenți, de către un premier care n-a avut conștiința unui act de demnitate publică, ci a întreprins un demers pur politicianist.
Și Cîțu și Voiculescu ar trebui să aibă același destin politic: Acasă!
Locul lui Vlad Voiculescu a fost luat de șeful său politic, care sper să nu ne aducă aminte despre „Aventurile lui HaBARNAm”, a scris, în spațiul virtual, Cătălin Grecu.

 

Vlad Voiculescu a fost demis miercuri de către premierul Florin Cîţu, iar preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind revocarea din funcţie a ministrului USR PLUS. Documentul este deja publicat în Monitorul Oficial.

Totodată, premierul României a demis-o şi pe Andreea Moldovan, unul dintre secretarii de stat de la Ministerul Sănătăţii, cea care ar fi promovat controversatul ordin publicat în Monitorul Oficial şi care ar fi permis deja carantinarea Bucureştiului.

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here