VIDEO Noi imagini de pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, zona Slatina – Valea Mare

Noi imagini video de pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești, realizate cu drona, au fost postate pe canalul de Youtube de către MND.

De data aceasta, imaginile surprind stadiul lucrărilor în zona Slatina (Pirelli) – Valea Mare, parte în care angajații constructorului care a câștigat licitația, UMB, execută inclusiv lucrări de asfaltare.

De altfel, comentariile postate la aceste filmări sunt extrem de favorabile constructorului.

„Toată considerația și respectul pentru această firmă. Sănătate multă tuturor angajaților UMB, iar familiei domnului Umbrărescu, viață lungă, să poată conduce si menține această societate în Topul celor mai buni și serioși constructori de autostrăzi din Europa”, a scris un comentator.

„Toate firmele constructoare de autostrăzi, dacă țin pasul cu UMB, sigur vom circula și noi normal, într-o țară normală, în timpul cel mai scurt! Felicitări UMB!”, a scris un alt comentator.

Constructorul lotului doi al Drumului Expres Craiova – Piteşti a început, la sfârșitul lunii trecute, turnarea primului strat de asfalt pe tronsonul dintre Slatina şi Balş, în judeţul Olt, segment cu o lungime de 40 de kilometri care ar trebui deschis până la sfârşitul anului.

Contractul pentru lotul 2 a fost semnat în 2018 şi are o valoare de 792 milioane lei, fonduri europene.

Acelaşi constructor lucrează şi pe lotul 3 între Valea Mare şi Coloneşti (tot judeţul Olt, 32 km), are termen de finalizare 2 ani şi este desemnat câştigător şi pe lotul 4 Coloneşti – Piteşti (32 km).

Drumul Expres 12 Craiova – Piteşti este primul drum expres în execuţie din România, principalele diferenţe faţă de o autostradă clasică fiind lăţimea puţin mai mică a benzii de circulaţie (-25 cm), viteza de proiectare (120 km/h la câmpie) şi lipsa benzii de urgenţă (acostament de 2 metri), potrivit normativului CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here