Acasă Național S-a întors fr...

S-a întors frigul în România. Temperaturile o iau razna complet. Prognoza meteo ANM

Frigul s-a întors în România cu doar câteva săptămâni înainte de sărbătorile pascale. Temperaturile au scăzut drastic, iar valul rece va mai dura câteva zile. Ninsorile sunt și ele prezente în anumite zone ale țării. Cum arată prognoza meteo ANM?

ANM anunță că mijlocul lunii aprilie vine cu un val rece. În majoritatea regiunilor din țară sunt prezente ploile, iar la munte ninsorile, dar și viscolele la altitudini mai mari. În ceea ce privește temperaturile, potrivi meteorologilor, cele minime încep de la 3 grade în depresiuni, iar cele maxime ajung la 14 grade în sudul țării.

În Dobrogea și în Bărăgan, vremea va fi schimbătoare. Vor exista înnorări, ploaie, iar vântul va fi și el prezent. temperaturile se opresc pe la 12…13 grade, valori mai potrivite pentru luna Martie, decât pentru mijlocul lunii aprilie.

În Moldova și Muntenia, vremea se menține și ea rece. Joi, temperaturile maxime se vor opri la 12 grade și de asemenea, vor fi prezente și ploi, dar și înnorări pe parcursul întregii zile.

Și în Bucovina vremea se menține închisă cu ploi, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 8 grade. În nordul Transilvaniei și în Maramureș, pe de altă parte, temperaturile scad și mai mult. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime vor fi de cel mult 4..5 grade, iar cerul va fi înnorat, ploile fiind frecvente. Totodată, la noapte ploile se transformă în lapoviță și chiar ninsoare.

Ploile și temperaturile scăzute vor fi prezente și vestul țării, unde temperaturile vor ajunge la maxim 8 grade. Spre seară, vor fi prezente lapovița și ninsoarea.

S-a întors frigul în România. Temperaturile o iau razna complet. Prognoza meteo ANM

În Transilvania vremea va fi la fel de rece. În zonele de munte va ninge și va viscoli, iar temperaturile maxime vor ajunge până la 6 grade. În Oltenia, pe de altă parte, sunt așteptate ploi, iar temperaturile ajung până la maxim 12 grade.

Vremea va fi caldă în schimb în sudul țării. Vor exista nori de ploaie, vânt puternic, însă temperaturile vor fi mai crescute față de zilele precedente, ajungând la cel mult 14 grade.

În Capitală, vremea va continua să se mențină rece. Temperatura maximă va ajunge la cel mult 14 grade, însă vântul va fi destul de puternic, iar ploaia va fi și ea prezentă.

La munte, vremea va continua să fie închisă, cu temperaturi extrem de scăzute și ninsori în majoritatea masivelor, lucruri neobișnuite pentru mijlocul lunii aprilie. Totodată, potrivit meteorologilor, în zona înaltă din Merdionali și Carpatii de Curbură, vântul va sufla cu peste 80 Km/h și o să fie viscol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here