Descinderi în Craiova, la persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. O femeie a fost arestată

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au desfăşurat patru percheziţii domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. O persoană a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit  unui comunicat al IPJ Dolj, la data de 14 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au efectuat patru percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. O persoană a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2019, în Craiova, bănuiții ar fi închiriat apartamente în regim hotelier, mai multor persoane, care ar fi fost obligate să practice prostituția.

De asemenea, o parte dintre aceste persoane ar fi fost transportate și în străinătate, unde ar fi fost obligate să practice prostituția, prin amenințări cu acte de violență și șantaj.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate bunuri și înscrisuri ce pot constitui mijloace materiale de probă în cursul procesului penal.

Cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea audierii, iar în urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea unei persoane.

Ulterior, față de aceasta, Tribunalul Dolj a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here