Vlad Voiculescu, prima conferinţă de presă după demitere: ”Mi-e teamă pentru oamenii din țara asta”

Vlad Voiculescu ţine vineri prima conferinţă de presă după demiterea sa din funcția de ministru al Sănătății de către premierul Florin Cîțu.

UPDATE După o primă parte a conferinței în care a mulțumit cadrelor medicale și echipei sale, Vlad Voiculescu a revenit cu o serie de comentarii cu privire la demiterea sa.

– Mandatul meu s-a încheiat acum 2 zile. 113 zile de mandat și 113 zile de ciocniri între mentalități. Nu este ceva nou, este lucrul pentru care mulți am intrat în politică, pentru a schimba mentalitățile.

– Mi-e teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor. Mi-e teamă pentru oamenii din sistem, pentru cei care au vrut o schimbare.

– Avem experiența din 2016 de la MS; și totuși am găsit probleme care sunt înfricoșătoare, pentru că vorbesc despre neputința coordonării, neputința autorităților de a-și deservi concetățenii.

– Am preluat un minister al Sănătății în colaps. Instituții nu se construiesc doar prin imagine, doar prin comunicare. Ci prin echipă, aducând oameni buni. Altfel nu se construiește nimic.

– Cred că am greșit în anumite aspecte și cred că atunci când m-am așteptat la decență din partea multor politicieni, din partea unei părți a presei, am greșit.

– Am crezut că premierul numit de o coaliție nu va folosi forța pe care i-am dat-o pentru rațiuni politice.

– Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, cred că și aici m-am înșelat.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, are vineri dimineață prima reacție după demiterea sa de miercuri.

La conferința de presă anunțată de Voiculescu participă și Andreea Moldovan, fostul secretar de stat din Ministerul Sănătății, demis, de asemenea, de premierul Cîțu.

Decizia premierului a strânit un scandal monstru în coaliție, USR PLUS amenințând, în primă instanță, inclusiv cu ieșirea de guvernare, iar apoi cu votarea unei moțiuni de cenzură a PSD împotriva Guvernului.

Miniștrii USR PLUS i-au transmis, de altfel, joi lui Cîțu că nu mai are susținerea lor, după ce, cu o zi înainte, au refuzat să se prezinte la ședința de guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here