Polițiștii din Olt au intrat la rupere: Peste 100 de persoane, amendate pentru încălcarea măsurilor anti-COVID

Peste 100 de persoane din Olt au fost amendate, în ultimele 24 de ore, de polițiști, pentru încălcarea măsurilor anti-COVID. Sancțiunile de zeci de mii de lei au fost aplicate pentru nepurtatea măștii, pentru nerespectarea distanțării sociale și pentru deplasările nemotivate pe timp de noapte.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Olt, împreună cu jandarmi, polițiști locali și cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

La acțiuni au participat peste 180 de forţe de ordine, fiind verificate 102 societăți comerciale, precum şi 78 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.700 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 104 sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 20.500 de lei. Dintre acestea, 82 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 3.000 de lei, 12 pentru nerespectarea distanțării fizice, în valoare de 5.000 de lei și 10 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 12.500 de lei, mai transmite Poliția Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here