Olt: Val de amenzi pentru cei care încalcă măsurile anti-COVID. Oamenii legii au luat cu asalt și târgurile din județ

Au continuat acțiunile de verificare în Olt, în contextul pandemiei de Covid. Oamneii legii au aplicat o nouă serie de amenzi.

La activităţile desfășurate privind modul în care respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost verificate 97 de societăți comerciale, precum şi 48 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.700 de persoane.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 153 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 18.300 de lei, dintre acestea 122 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 10.600 de lei, 27 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 6.500 de lei şi 4 sancţiuni de natură economică în context covid în valoare de 1.200 de lei”, trasnmite Poliția Olt.

De asemenea, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice şi Serviciul de Investigații Criminale, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor au desfășurat o acțiune în târgurile săptămânale din județ, respectiv în localitățile Osica de Sus, Izbiceni și Dobroteasa.

„În cadrul acțiunii a fost verificată respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu această ocazie, poliţiştii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.700 de lei, dintre acestea 19 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, prevăzute de Legea nr.55/2020 în valoare de 2.500 de lei şi patru sancţiuni aplicate comercianților pentru nerespectarea prevederilor legii nr.145/2014 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol în valoare de 1.200 de lei”, a mai transmis sursa citată.

Totodată, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 600 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.984/2005 privind privind organizarea activității sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here