Vremea azi, 17 aprilie. Atmosferă închisă. Vin ploile pe zone extinse în a doua parte a zilei

Luni atmosferă va fi închisă în sud şi în sud-est pe unde vin ploi pe zone extinse mai ales din a doua parte a zilei.

În rest o să plouă slab, dar apare puţin şi soarele printre nori. La munte vor fi precipitaţii mixte iar pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, va ninge consistent. Maximele pleacă de la 10 grade în depresiuni şi ajung până la 16 grade în est şi în sud-est.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăganul gãsim mulţi nori şi ploi peste tot iar vântul se înteţeşte spre seară. Temperaturile cresc şi la amiazã se ating 16 grade.

Mai sus în Moldova sudicã şi în nordul Munteniei, se încălzeşte uşor. Vom avea cel mult 15-16 grade, înnorări şi ploi consistente.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă înnorări şi ploi sporadice, dar apare şi soarele pe parcursul zilei. Maximele termice mai cresc puţin şi ajung până la 15 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, norii se mai adună din când în când; vin şi câteva reprize de ploaie. Se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi 13 grade.

În ţinuturile vestice, aşteptăm vreme ceva mai bună. Norii apar şi aici, însă vor fi mai puţine ploi, iar temperaturile vor urca până la 15 grade.

În Transilvania mai sunt ceva ploi slabe în zonele joase, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. La altitudini mari va ninge iar la noapte vântul va prinde putere şi va spulbera zăpada depusă. Maximele termice vor ajunge până la 13-14 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, găsim vreme neplăcută. Mai vin ceva ploi, iar temperaturile sunt mai scăzute decât ar fi normal. Pe la amiază se ating doar 13…14 grade, iar la noapte va continua să plouă.

În regiunile sudice, înnorările persistă iar spre seară vin ploi consistente. Temperaturile scad uşor şi se opresc pe la 14 grade.

Vremea în Bucureşti

În Capitală, luni predomina vremea închisă şi o să plouă mai ales din a doua parte a zilei. Temperatura aerului creşte uşor, se ating 12 grade, dar şi aceasta este o valoare scăzută pentru luna Aprilie. La noapte va continua să plouă, se încălzeşte uşor şi minima va ajunge pe la 8 grade.

Vremea la Munte

La munte, aşteptam ploi şi lapoviţă în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã, iar la altitudini de peste 1700 de metri, va ninge consistent. În celelalte masive, vor fi precipitaţii slabe mixte, dar apare puţin şi soarele.
Valorile termice, se menţin scăzute pentru această dată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here