O adolescentă de 16 ani, șoc anafilactic după imunizarea cu vaccinul Pfizer

O fată de 16 ani din județul Maramureș a făcut șoc anafilactic, luni, după ce a primit o doză din vaccinul produs de compania Pfizer.

„În cursul zilei de ieri a fost raportat un caz de șoc anafilactic la o persoană de sex feminin de 16 ani din județul Maramureș, care a fost vaccinată la centrul din orașul Ulmeni, împreună cu membrii familiei. A dezvoltat la scurt timp după vaccinarea cu vaccinul de la Pfizer manifestări clinice de șoc anafilactic, s-a intervenit din punct de vedere medical, evoluția a fost bună și persoana în momentul de față este acasă”, a declarat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Acesta a anunțat că în ultima săptămână au fost raportate 746 de reacții adverse, cu 40% mai puține decât în săptămâna precedentă.

Valeriu Gheorghiță susține că vârsta medie la care au fost înregistrate reacțiile adverse este de 37 de ani, ceea ce „confirmă faptul că persoanele tinere sunt mult mai reactive la vaccin și dezvoltă mai frecvent aceste reacții adverse”.

Potrivit statisticilor, 66% dintre reacții au apărut la persoane de sex feminin.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here