Un mort și un rănit, după o încăierare între migranţi, la Timișoara. Localnicii se tem să mai iasă din case

O răfuială între migranți a dus la o teribilă crimă, în Timișoara. Un bărbat de 24 de ani, din Afganistan a fost ucis, iar un conațional de-al său este în stare gravă, la spital.

Autorităţile au intrat în alertă, iar acum îi caută pe atacatori. Jandarmii au verificat toate locurile părăsite unde s-ar putea ascunde cetățeni străini aflați ilegal în România. Unii ar putea da informații importante în această anchetă.

Migranţii au pornit scandalul printre blocurile de locuințe dintr-un cartier din Timişoara. În scurt timp însă, au ajuns în apropierea unui bulevard intens circulat şi s-au bătut chiar în fața trecătorilor.

Martor: Cei doi înjunghiaţi au venit aici cu o grămadă care au participat la înjunghiere şi la infracţiune, o parte au fugit.
Reporter: Câţi erau?
Martor: 8!

Unul dintre migranţii afgani era în stop cardiorespirator, iar medicii nu au mai reuşit să îl salveze. Celălalt a intrat direct în sala de operaţie.

Adriana Blăgniceanu, medic Spitalul Municipal Timişoara: “Prezentau plăgi înjunghiate, toracice, un pacient cu plagă înjunghiată gravă, de aproximativ 5 cm, în stop cardiorespirator, cu manevre în curs de resuscitare. S-a continuat resuscitarea. După 30 de minute a fost declarat decedat.”

Imediat după atac, forţele de ordine au intrat în alertă. Zeci de poliţişti şi jandarmi au “periat” casele abandonate din zonă, acolo unde ştiu că se ascund migranţi.

Răfuiala s-a petrecut în zona Gării de Nord, locul unde se strâng cele mai multe grupuri de migranţi. În momentul de fată, criminaliştii adună probe de la faţa locului, iar poliţiştii încearcă să identifice toţi martorii.

Poliţiştii nu i-au găsit însă pe atacatori, aşa că mai mulţi migranţi au fost duşi la audieri.

Locuitorii din zonă spun că le e teamă să mai iasă pe stradă.

Femeie: “Mi-e frică să mă duc până după colţ. Îs mulţi, mulţi, şi îi văd cu pături, murdari. După colţ îs două magazine şi se duc acolo murdari, plini de nisip, cum dorm pe jos.”

În lipsa unor suspecţi, procurorii au deschis un dosar penal în rem, până când probele adunate îi vor duce la cei implicaţi în scandal.

Clădirile abandonate şi insalubre din zona gării de Nord din Timişoara au devenit, în ultima vreme, cămin pentru numeroşi transfugi din Pakistan, Afganistan şi Siria. Nu au acte şi trăiesc în frig şi mizerie. În ianuarie, presa locală a relatat că unii dintre ei au smuls parchetul din podea şi l-au aruncat într-o sobă improvizată ca să se încălzească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here