Dan Stana, despre incendiul izbucnit la Secția de Psihiatrie a SJU Slatina: Un pacient în sevraj, vinovat

Alarmă de incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina. Din primele informații, este posibil să fie și victime. 37 de persoane au fost evacuate și șase persoane s-au intoxicat.

Potrivit Managerului Spitalului Județean Slatina, Dan Stana, nu există victime în urma incendiului. Acesta a declarat pentru Digi24 că incendiul a fost provocat de un pacient.

„La secția de Psihiatrie, care se află într-o locație exterioară a spitalului, am avut internați 37 de pacienți, dintre care 29 dintre ei pe acut și 8 pacienți cronici. Unul dintre pacienții cronici a intrat în sevraj și a fost izolat într-o cameră special amenajată a secției de Psihiatrie și se pare că acesta a provocat incendiul în acel izolator, numai în acel izolator, dar fumul s-a împânzit în toată clădirea”, a declarat Dan Stana.

Prezent la inaugurarea primului centru mobil de vaccinare din județul Ilfov, în comuna Afumați, Klaus Iohannis a declarat că a fost informat de incendiul de la Spitalul Județean din Slatina: „Am primit o veste tristă. Am fost pe telefon. Există un incendiu la un spital de psihitrie. Datele ne arată că nu sunt persoane rănite. Persoanele au fost evacuate. Pompierii au intrat să vadă dacă sunt persoane acolo. Dar trebuie să facem reforme. Acest lucru este clar.”

Clădirea în care funcționează Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina nu este în afara permiterului unde funcționează celelalte secții. Clădirea a fost modernizată de curând și are toate avizele.

Pentru gestionarea situației actionează, de la ISU O: 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ, de la ISU DJ: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil, de la ISU TR: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD, ISU VL: 2 ambulanțe SMURD.

În cele din urmă, incendiul a fost lichidat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here