Parc Industrial pe 5,5 hectare la Balș, anul acesta. Vor fi create noi locuri de muncă

Consiliul Local Balș a aprobat, ieri, bugetul orașului pentru anul în curs, context în care noul primar Cătălin Rotea a vorbit despre investițiile pe care le-a pregătit. Iar una dintre aceste investiții este înființarea unui parc industrial menit să atragă investitori care să creeze locuri de muncă.

Deja societatea comercială care va gestiona acest parc industrial a fost înființată. Mai mult, a fost identificat și terenul necesar: este vorba de un teren de peste cinci hectare situat pe platforma industrială a SMR, pe care primăria urmează să îl preia în scurtă vreme.

„Suntem aproape de finalizarea demersurilor de preluare a unui teren de 5,5 hectare din platforma industrială a SMR-ului, după care vom cere avizul pentru înființarea acestui parc industrial. Estimăm că operaționalizarea parcului industrial va fi gata în maximum trei luni de zile. Terenul este identificat, sunt 55.000 de metri pătrați, va fi racordat la toate utilitățile și există deja interes din partea investitorilor pentru a veni în acest parc industrial”, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, primarul Balșului.

Noua conducere a primăriei a pus la punct și strategia prin care să atragă investitori.

„Spuneam că vom aplica o schemă de ajutor de minimis pentru toți cei care dezvoltă investiții noi în orasul Balș, investiții noi sub formă de clădiri noi, de construcții sau de echipamente. Această schemă de ajutor de minimis a fost aprobată deja de Consiliul Concurenței și urmează să intre în ședința de Consiliu Local din aprilie. Ce presupune, pe scurt: sunt trei trepte de investiții, respectiv între 30.000 de euro și 100.000 de euro, între 100.000 și 200.000 de euro și peste 200 de mii de euro. Proporțional, aceste oferte sunt așa: cei care vor face investiții vor beneficia la prima treaptă de 10% reducere la costurile cu impozitul pe teren și clădiri, a doua treaptă de 20% reducere, a treia treaptă a investiției este de o reducere a impozitului pe clădiri și pe teren de 30%. Schema va fi operațională și se va putea depune pe ea, vor putea depune agenții economici din luna iunie a acestui an”, a precizat primarul Rotea.

Edilul a vorbit și de construirea a noi complexuri comerciale, dar și de discuțiile cu un investitor care va pune la bătaie un milion de euro pentru o investiție ce va aduce zeci de locuri de muncă în oraș.

„Suntem în curs, la nivelul orașului, de construcția a două noi complexuri comerciale, unul pe locul fostei fabrici de pâine, în spatele benzinăriei Rompetrol, și suntem în discuții foarte avansate care sper că se vor concretiza în următoarele două luni cu investitori privați, ale căror nume nu le pot spune încă, care privește concesionarea unui suprafețe de teren, să facă o investiție de un milion de euro și să creeze 36 de noi locuri de muncă la nivelul orașului. De asemenea, sper ca această procedură să se finalizeze cât mai repede pentru că interesul investitorului este unul real și dorește să înceapă cât mai repede construcția respectivei unități de producție”, a mai spus Cătălin Rotea.

Edilul a mai spus că nu va renunța la nimic din ceea ce a promis oamenilor în campania electorală.

Aleșii orașului au aprobat, ieri, bugetul pentru anul 2021. Sunt preconizate venituri de 33,4 milioane de lei și cheltuieli de 34,5 milioane lei. Un milion de lei vin de la Consiliul Județean Olt, sumă alocată printr-un act normativ adoptat în ședința în care CJ a aprobat bugetul județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here