Slatina: Linie telefonică în urma incendiului izbucnit azi. Rudele se pot interesa de pacienții duși la alte spitale

În urma incendiului produs astăzi la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, a fost deschisă o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților, pentru a se interesa de starea acestora și locul unde au fost relocați.

Din primele informații, 22 pacienți vor fi relocați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alți opt pacienți vor fi relocați la fosta Secție de Psihiatrie din Slatina.

Alți șase pacienți au fost transportați la Spitalul Slatina, cu intoxicație cu monoxid de carbon.

Numărul de telefon este 0722.359.050

Un incendiu a izbucnit, miercuri la amiază, la Secția de Psihiatrie a Spitalului  Slatina. Zeci de pacienți au fost evacuați, iar la fața locului intervin pompierii.

Potrivit Managerului Spitalului Județean Slatina, Dan Stana, nu există victime în urma incendiului. Acesta a declarat că incendiul a fost provocat de un pacient.

„La secția de Psihiatrie, care se află într-o locație exterioară a spitalului, am avut internați 37 de pacienți, dintre care 29 dintre ei pe acut și 8 pacienți cronici. Unul dintre pacienții cronici a intrat în sevraj și a fost izolat într-o cameră special amenajată a secției de Psihiatrie și se pare că acesta a provocat incendiul în acel izolator, numai în acel izolator, dar fumul s-a împânzit în toată clădirea”, a declarat Dan Stana.

Pentru gestionarea situației pompierii de la ISU Olt au acționat cu 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ, de la ISU DJ: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil, de la ISU TR: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD, ISU VL: 2 ambulanțe SMURD.

În cele din urmă, incendiul a fost lichidat.

Clădirea a fost modernizată de curând și are toate avizele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here