Specialități noi și unitate de primire urgențe la Spitalul Balș. Ce alte investiții are în vedere noua conducere a primăriei

După ce primii pași în dezvoltarea Spitalului Orășenesc Balș au fost făcuți, serviciile oferite de această unitate sanitară extinzându-se cu specialități noi, respectiv Urologie și Endocrinologie, noul primar Cătălin Rotea și-a propus ca spitalul să aibă, în cât mai scurt timp posibil, și o unitate de primire urgențe.

Deocamdată, unitatea spitalicească nu are decât cameră de gardă pentru pacienții care vin cu urgențe și care, de obicei, în funcție de gravitatea cazurilor, sunt trimiși la spitalul din Slatina sau la alte spitale. Existența unei unități de primire urgențe ar rezolva problema, primul pas fiind efectuarea unui studiu de fezabilitate, studiu care există deja.

„Îmi doresc ca Spitalul Balș să nu mai fie, așa cum spuneam acum mai bine de un an de zile, doar un dispensar, în care cel mai bun echipament este telefonul cu care suni să trimiți pacientul la Slatina. Și spuneam asta fără să jignesc vreunul dintre cadrele medicale care își desfășoară activitatea acolo, pentru că oamenii de acolo chiar își fac treaba. Am recepționat deja studiul de fezabilitate pentru construirea unui centru de primire urgențe. În momentul de față spitalul are doar cameră de gardă unde există medic de gardă. Studiu de fezabilitate este deci finalizat. Dacă nu vom obține finanțare europeană din redresare și reziliență sau pe Programul Operațional Sectorial pe Sănătate, voi începe această lucrare cel târziu anul viitor, din fonduri proprii, din credit, sau dintr-o parte din banii pe care îi are spitalul în momentul de față”, a declarat primarul orașului, Cătălin Rotea.

În primele șase luni de mandat ale noului primar au fost deja finalizate lucrările de reabilitare a dispensarului TBC și a laboratorului și urmează reabilitarea secțiilor Cronici și Pediatrie. Va fi construită, de asemenea, o rezervă de apă, dar și o spălătorie și va fi împrejmuit tot spitalul.

„După ce se termină aceste lucrări tot spitalul vom putea spune că este reabilitat integral.

Rămânem cu o problemă tehnică, proiectul de eficiență energetică la care nu este făcută recepția, pentru că sunt lucrări defectuoase, dar aceste lucruri se vor rezolva evident atunci când vom pune toate hârtiile pe masă și vom face vizite în teren”, a mai spus Rotea.

În perspectiva înființării centrului de primire urgențe, în cel mai scurt timp spitalul va avea  și un medic cu specialitatea medicină de urgență, care să activeze în actuala camera de gardă, și, ulterior, în centrul de primiri urgențe, a mai precizat primarul orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here