Târgurile și piețele din Olt, în atenția oficialiilor. Forțele de ordine vor intensifica controalele anti-COVID

Oficialii din județul Olt, întâlnire ce a vizat modul de organizare a activităţii din pieţele agroalimentare, având în vedere că pe durata stării de alertă este suspendată activitatea târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor.

La această întâlnire au participat primarii localităţilor din judeţ în care se organizează săptămânal cele mai mari pieţe și târguri.

„Discuţiile s-au axat pe sporirea controlului accesului în interiorul pieţelor/târgurilor ce trebuie realizat de autorităţile administraţiei publice locale în sensul permiterii accesului doar a acelor comercianţi care comercializează legume, fructe, lapte și produse lactate, carne și produse din carne, ouă, miere și produse apicole, produse conservate, pește”, potrivit prefectului de Olt, Florin Homorean.

Se va permite accesul doar persoanelor care poartă mască,  se va asigura distaţarea fizică de minimum 2 metri între oricare două persoane, totul se va organiza fără a depăși 50% din capacitatea maximă a pieței/târgului, și totodată, se va face asigurarea de dezinfectant avizat pe bază de alcool pentru dezinfectarea mâinilor celor ce intră în piaţă/târg.

„La cele două întâlniri, pe lângă reprezentanții Instituției prefectului, au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Olt, autotrităţi/instituţii ce vor intensifica acţiunile de verificare a respectării măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 atât de către operatorii economici, de autorităţile administraţiei publice, cât şi de către clienţii hipermarketuri-le/supermarketuri-le ori de către utilizatorii pieţelor agroalimentare/târgurilor din judeţul nostru”, a mai spus sursa citată.

Orice nerespectare a măsurilor de siguranţă sanitară stabilite în contextul pandemiei de COVID-19 poate fi semnalată numărul de telefon TELVERDE 0800800165.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here