Vremea azi, 22 aprilie. Averse şi instabilitate în nordul şi în centrul ţării. Maximele ajung la 22 de grade

Joi avem o zi mai caldă decât ieri, dar cu averse şi instabilitate în nordul, în nord-vestul şi în centrul ţării.

În rest, ploile apar sporadic, iar maximele pleacă de la 13 grade în depresiuni şi ajung pe la 22 de grade în ţinuturile sudice.

Vremea în fiecare regiune

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim vreme destul de frumoasă, soare, câţiva nori şi temperaturi în creştere faţă de ziua trecută. Nu prea sunt semne de ploaie, iar pe la amiază se ating 19…20 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se mai încălzeşte puţin. Ieri s-au înregistrat 16…17 grade, dar astăzi temperaturile urcă până la 20 de grade. Mai apar ceva înnorări şi e posibil să picure trecător, dar în ansamblu va fi timp frumos.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, norii se adună mai pe seară şi la noapte, când vin şi ceva ploi. Până atunci prindem o zi destul de însorită şi se face mai cald decât ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim atmosfera instabilă, mulţi nori, averse şi descărcări electrice. Vor fi şi condiţii de grindină şi se pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat. Vântul prinde putere, temperaturile se opresc pe la 15…16 grade, iar ploile continuă şi după lăsarea nopţii.

O să plouă şi în vestul ţării, îndeosebi în Crișana, pe unde se anunţă averse consistente, însoţite de tunete şi fulgere. Zărim şi soarele printre nori, iar maximele mai câştigă un grad sau două faţă de ziua trecută.

Temperaturile cresc joi şi în zona Transilvaniei. Pe aici găsim vreme schimbătoare. O să plouă mai mult în vestul provinciei, iar vântul va sufla mai tare în zona montană înaltă.

Şi în Oltenia apar ceva ploi, mai ales în a doua parte a zilei. Se arată şi soarele din când în când şi se face mai cald decât ieri. Maximele ajung pe la 21 de grade în zona Drobeta-Turnu Severin.

Vremea continuă să se încălzească şi în ţinuturile sudice. Temperaturile urcă până la 21…22 de grade şi pot să apară câteva ploi slabe pe parcursul zilei.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti ne-aşteaptă o zi destul de plăcută şi mai caldă decât cea de ieri. Pe la amiază se ating 20…21 de grade. Vântul rămâne activ şi mai apar ceva înnorări, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse. Temperaturile cresc şi pe timpul nopţii, iar minima ajunge pe la 9 grade.

Vremea la Munte

Şi la munte se mai încălzeşte puţin. O să plouă în masivele din vestul şi nordul ţării. În rest găsim vreme frumoasă şi câteva reprize de ploaie în orele serii. Vântul sufla mai tare pe creste, iar în zona înaltă din Carpaţii Meridionali şi Orientali este posibil să cadă lapoviţă.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here