Aviz temporar pentru sacrificarea ovinelor şi caprinelor în târgurile din Olt

A fost obținută avizarea temporară, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, a centrelor de sacrificare tineret ovin şi caprin la nivelul judeţului Olt.

Primăria Osica de Sus a solicitat o analiză de risc în contextul epidemiologic generat de pandemia de COVID-19 şi de evoluţia pestei porcine africane la nivelul judeţului Olt, a verificării la faţa locului a respectării condiţiilor de igienă în conformitate cu legislaţia naţională sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Astfel, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a avizat sacrificarea temporară a tineretului ovin şi caprin în spaţiul special amenajat din incinta Târgului săptămânal din comuna Osica de Sus, în zilele de 25.04.2021 şi 01.05.2021, conform solicitării primăriei .

De asemenea, ca urmare a solicitării Primăriei Caracal de a se aviza un spaţiu temporar pentru sacrificarea tineretului ovin şi caprin în Caracal, str.Târgului, nr. 15, judeţ Olt, în perioada premergătoare Paştelui Ortodox, respectiv între 29.04. – 01.05.2021, s-au comunicat condiţiile sanitare veterinare care trebuie îndeplinite, urmând ca la notificarea finalizării lucrărilor de amenajare să se realizeze verificarea, în vederea avizării/neavizării spaţiului respectiv .

Oamenii legii recomandă consumatorilor să achiziţioneze produse alimentare specifice acestei perioade, numai din unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care sunt supuse controalelor sanitare veterinare, pentru a preîntâmpina apariţia îmbolnăvirilor  .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here