Liviu Dragnea mai face o încercare. Decizia care l-ar putea scoate mai repede din închisoare

Sursa foto: romaniatv.net

Fostul lider PSD Liviu Dragnea le-a cerut astăzi judecătorilor ca zilele în care nu a fost scos la muncă să îi fie recunoscute ca zile muncite. În acest fel, ar putea scăpa mai repede de condamnare.

Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei de liberare condiţionată a Penitenciarului Rahova, ceea ce înseamnă că poate merge mai departe în instanţă pentru a cere eliberarea.

„Evident că s-a bucurat. Ceea ce pot să vă spun este faptul că este o confirmare a îndeplinirii tututor condiţiilor legale pentru aplicarea dispoziţiei legale în acest sens, respectiv a liberării condiţionate, ceea ce înseamnă că a îndeplinit fracţia de de două treimi din care evident s-au scăzut zilele de muncă şi bineînţeles a îndeplinit toate toate celelalte condiţii cumulativ prevăzute de lege. Dacă ar fi fost lăsat să iasă la muncă în toată această perioadă, respectiv din 29 iunie 2020 până spre jumătatea lunii februarie, ar fi putut aplica pentru această liberare condiţionată încă din februarie”, a explicat avocata lui Liviu Dragnea, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a explicat că primul termen în procesul de liberare condiţionată a lui Liviu Dragnea va avea loc în 27 aprilie, înainte de Paşte, la Judecătoria Sectorului 5. „Vom vedea ce decide judecătorul”, a mai spus avocatul.

Decizia nu va fi definitivă, iar ultimul cuvând îl va avea Tribunalul Bucureşti.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, pe 27 mai 2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here