Panică printre bucureşteni! Sindicaliştii pot opri iarăşi circulaţia metroului: “Se poate întâmpla oricând, și azi, și mâine”

Bucureştenii trăiesc cu spaimă că protestele de la metrou s-ar putea repeta în orice zi. Controversatul Ion Rădoi, liderul USLM, nu se dă în lături să lanseze ameninţări făţise cu privire la o nouă blocare a circulaţiei în subteran.

Bucureştenii au încă proaspăt în memorie haosul de la metrou, provocat de sindicalişti într-o zi de vineri, pe 26 martie.

Liderul USLM (Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou), controversatul Ion Rădoi, dă de înţeles că circulaţia metroului din Capitală ar putea fi blocată din nou, în cazul în care Metrorex va merge înainte cu restructurarea anunţată a circa 1.700 de posturi sau daca ministrul Cătălin Drulă nu se va ţine de cuvânt şi nu va acorda măririle de salarii negociate.

Ion Rădoi spune că acest întreg conflict ar putea ajunge chiar până la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului). Cât despre grevă, ameninţarea este mai mult decât clară: “Se poate întâmpla oricând, și azi, și mâine și poimâine.”

“Avem nevoie de de o suplimentare de 1.000 de locuri de muncă, iar dumnealor, în necunoștință de cauză zic ‘Domnule, trebuie să facem o disponibilizare de 1.700 de locuri.

Și dacă ajungem la CEDO nu o să cedăm. De data aceasta nu avem de-a face cu o grevă. Sindicatul nu s-a implicat. A fost oprirea voluntară a lucrului, care se poate întâmpla oricând, și azi, și mâine și poimâine”, a declarat liderul sindicaliştilor de la metrou, potrivit alephnews.ro.

Pe de cealaltă parte, directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, îl contrazice pe Ion Rădoi şi spune că nu are niciun fel de informaţii despre concedierea a 1.700 de angajaţi de la metrou.

“Nu am cunoștință despre aceste cifre. Ion Rădoi poate să spună orice”, a precizat Paraschiv.

Acţiunea ilegală de ocupare a metroului bucureştean a produs pagube de aproximativ 2,827 milioane de lei, iar Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili folosind toate mijloacele legale la dispoziţie, sublinia operatorul după incidentul de luna trecută.

“Acţiunea ilegală de ocupare a metroului bucureştean a produs pagube de 2.826.642 lei. Compania Metrorex a finalizat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulaţiei metroului din ziua de 26 martie. După media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vânzări sunt estimate la 450.028 lei.

Pentru angajaţii care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a plătit venituri brute de 339.761 de lei. Şi acestea sunt pagube provocate companiei. Şi pentru că metroul nu a circulat, compensaţia pentru serviciu public prestat nu va fi încasată. Valoarea aferentă unui număr mediu de 25.000 km se ridică la 2.036.853 lei”, se arată în comunicatul citat.

În context, Metrorex subliniază că se va îndrepta împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispoziţie.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here