Vestea momentului pentru milioane de români! Se ridică aceste restricţii în Vinerea mare şi de Florii

Sursa foto: digi24.ro

Magazinele vor avea vineri, cu ocazia Floriilor, un program prelungit în Capitală în ciuda faptului că rata de infectare rămâne la cote ridicate. De asemenea, și săptămâna viitoare, în Vinerea Mare, se va aplica aceeași măsură.

Cu ocazia Sărbătorii Floriilor, magazinele vor fi astăzi deschise până la ora 20.00 în Capitală, chiar dacă rata de incidență nu a scăzut încă sub 4 cazuri la mia de locuitori, după cum precizează prefectul Capitalei, Alin Stoica. Această măsură se va aplica și vinerea viitoare, pe 30 aprilie, când este Vinerea Mare.

Comitetul Municipiului Bucureştiului pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va avea, sâmbătă, o şedinţă pentru prelungirea măsurilor dispuse în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, după cum preciza joi Alin Stoica.

Printre măsurile care vor fi prelungite se numără circulaţia persoanelor în afara locuinţei, care este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi şi în intervalul orar 20,00 – 5,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulate la cel mult 7,5/1.000 de locuitori.

Capitala înregistrează în continuare cea mai mare rată de infectare din ţară, 4,15 persoane la mia de locuitori. Cifra este în ușoară scădere față de ziua precedentă când incidența înregistra o valoare de 4,41. În București au fost semnalate în ultimele 24 de ore 470 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, în scădere față de ziua precedentă când erau reportate 503 cazuri. În „zona roșie” mai sunt în prezent județele Ilfov și Cluj.

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit vineri despre eventuala ridicare a restricţiilor începând cu 1 iunie. Data fusese avansată anterior de către premierul Florin Cîţu drept un moment de început pentru relaxarea restricţiilor în România.

Klaus Iohannis a subliniat şi el că, fără o vaccinare în masă, România nu va putea ieşi din pandemie. Preşedintele spune că este implicat în campanie de vaccinare şi va continua să facă acest lucru, prin transmiterea mesajelor pro-vaccinare şi inclusiv prin vizitarea centrelor.

„Fără vaccinare nu ieșim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieșire este vaccinarea în masă. Voi discuta cu oamenii, voi vizita centre de vaccinare, voi transmite mesaje ca astăzi: Dragi români, mergeți și vă vaccinați”, a declarat, vineri, Klaus Iohannis.

Despre posibilitatea ridicării restricţiilor de circulaţie ce există acum pe timpul nopţii, Klaus Iohannis nu a venit cu o veste prea bună.

„Lucrurile nu se pot întâmpla de azi pe mâine”, a declarat şeful statului, adăugând totuşi că, odată cu avansarea vaccinării, măsurile restrictive vor fi atenuate, apoi ridicate.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here