Emil Boc: Mesajul premierului a fost că avem tot sprijinul pentru susținerea măsurilor de vaccinare de la nivel local sau județean

Prim-ministrul Florin Cîțu a avut o întâlnire, luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, Asociației Comunelor și cu Asociația Consiliilor Județene. Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și totodată președintele AMR, a precizat la finalul evenimentului că premierul a promis „tot sprijinul Guvernului pentru susținerea măsurilor de la nivel local sau județean de vaccinare”.

„În primul rând, premierul, împreună cu ministrul Sănătății, cu colonelul Gheorghiță și cu secretarul de stat Baciu au avut întâlnire cu Asociația Muncipiilor din România, cu Asociația Comunelor și cu Asociația Consiliilor Județene. Mesajul premierului este în felul următor – de fapt, sunt două mesaje ale premierului. Primul, aveți tot sprijinul Guvernului pentru susținerea măsurilor de la nivel local sau județean de vaccinare, adică, dacă vreți centre drive-through, dacă vreți centre mobile, dacă doriți să organizați maratoane ale vaccinării, dacă doriți alte campanii prin care voi să veniți mai aproape de comunitate, aveți ușa deschisă și susținerea Guvernului României. De asemenea, din 4 mai, va fi o campanie importantă prin medicii de familie. Nu sunt obligați, dar prin parteneriatul pe care primarii împreună cu medicii de familie îl au pot să adune mai mulți medici de familie în această campanie și vor apărea, tot din 4 mai, dozele de Johnson & Johnson, care înseamnă o singură doză – asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem în centrele drive-through cu o singură doză vaccinarea și imunizarea, de fapt, iar în locurile unde sunt persoane mai sărace sau comunități defavorizate tot să mergem cu o singură doză. Acesta a fost mesajul de bază, aveți tot sprijinul”, a declarat Emil Boc.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here