Începe nebunia! ANAF va face măcel în România. Toți românii amendați în Starea de Urgență riscă să fie executați silit

Este vorba despre românii care au fost amendaţi în starea de urgenţă! Conform explicației oferite de avocatul Adrian Cuculis, aceștia riscă să fie executaţi silit de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Veste proastă pentru acești români! Riscă să fie executaţi silit de ANAF

Adrian Cuculis a explicat că sancțiunile pentru lipsa declaraţiei pe propria răspundere sunt „total ilegale”. Totodată, avocatul a avertizat că ANAF a început din 2021 executarea silită a datornicilor.

Totuși, oamenii care au contestat amenzile primite în starea de urgenţă au câştigat în instanţă anularea sancţiunii de până la 5.000 de lei şi cer despăgubiri autorităţilor.

Adrian Cuculis a puncat că „din 2021, ANAF a început executarea silită a datornicilor. Avocatul a transmis că „au apărut şi primele anulări ale acelor procese verbale de contravenţie” după ce „au fost declarate neconstituţionale”.

Conform acestuia, instanța anulează 5000 de lei iar „cu paguba” au rămas cei ce au crezut că statul îi va scuti de povara contravenţională şi nu au reuşit să conteste procesele verbale în instanţă.

„La aproape un an de zile de la decretarea stării de urgenţă şi implicit ‘activarea’ amenzilor contravenţionale, ce ulterior au fost declarate neconstituţionale, au apărut şi primele anulări ale acelor procese verbale de contravenţie, total ilegale.

5000 de lei anulează instanța pentru un contravenient şi-l exonerează de la plată. Cu paguba au rămas cei ce au crezut că statul îi va scuti de povara contravenţională şi nu au reuşit să conteste procesele verbale în instanţă. Din 2021, ANAF a început executarea silită a datornicilor”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Totodată, un alt avocat a punctat că oamenii nu mai pot contesta amenzile decât în anumite contexte.

„Ar mai putea să formuleze acum plângere împotriva procesului verbal de contravenţie, dacă acesta nu a fost comunicat la momentul respectiv sau comunicarea s-a făcut, nu ştiu, greşit. Nu s-a făcut corespunzător şi poate sunt în termene să formuleze plângerea”, a declarat avocatul Cosmin Rogojanu.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here