Acasă Național Institutul Cu...

Institutul Cultural Român a rămas fără conducere! Mandatul lor a expirat/ DOCUMENT

Începând de luni, 26 aprilie, Institutul Cultural Român a rămas fără conducere. Mai mult decât atât, în nota înaintată de Direcția juridică din cadrul ICR se arată că mandatul președintelui și vicepreședinților ICR a expirat.

Așadar, potrivit publicației avertisment.net, un nou document iese la iveală și arată că, în ciuda ordonanțelor de urgență pe care Guvernul condus de Florin Cîțu le-a emis, Institutul Cultural Român a rămas, de luni, fără conducere.

“Modificarea prin act normativ, respectiv prin OUG, doar a articolului 6 privind mandatul membrilor Consiliuiui de Conducere a ICR, fără nicio referire la modificarea articolelor cu privire la actul administrativ de numire a președintelui/ vicepreședinților ICR, nu prelungcște automat și mandatele președintelui și a vicepreședintilor, aceștia nefiind aleși în Consiliul de conducere, ci dobândind acest statut datorită mandatulul de demnitar. În situația de față, mandatele demnitarilor expiră în data de 25.04.2021.”, se arată în NOTA referitoare la prelungirea mandatului membrilor Consiliulul de conducere prin OUG nr.32 pentru completarea art. 6 din Legea nr. 356/2003 privind înființarea, organizarea și funcționarea Institutului Cultural Român, publicată în Monitorul oficial nr.432 din 23.04.2021.

Sursa anterior menționată prezintă integral documentul care a intrat în posesia ei și care arată desființarea ordonanței emisă de actualul Guvern. Oronanța anterioară prevedea prelungirea mandatelor actualei conduceri a Institutului Cultural Român.

 

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here