Răsturnare de situație! Anunțul momentului pentru absolut toți românii. Ce se va întâmpla în noaptea de Paște

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat recent că slujbele de Înviere se pot oficia și în interiorul bisericilor. Totuși, conform informațiilor transmise de către acesta, credincioșii vor fi nevoiți să respecte anumite reguli.

Amintim că, în noaptea de Înviere, credincioșii vor putea circula între orele 22:00 și 5:00, pentru a se putea deplasa până la biserică și a avea suficient timp să ajungă acasă.

„Am discutat deja cu clerul modalitatea în care se organizează slujbele în biserici. Lucrurile sunt, în general, sub control”, a declarat recent Alin Stoica.

Ce reguli trebuie respectate?

În cadrul slujbei de Înviere, credincioșii vor fi nevoiți să respecte aceste restricții: distanțarea socială și purtarea măștii. De asemenea, clerul va veni în întâmpinarea credincioșilor și vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiectele folosite de Paști.

Totodată, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor anti-COVID. Astfel, prefectul Capitalei a fost întrebat dacă slujbele se pot desfășura și în interior.

„Se va permite și în pătrunderea în interior, dar cu respectarea distanței și într-un număr limitat, în așa fel încât să nu se producă aglomerare. Dacă va fi vreme frumoasă, cu siguranță vor fi afară slujbele”, a răspuns Alin Stoica.

Regulă pentru românii care merg la Slujba de Înviere

Anterior, prefectul Alin Stoica a transmis informații suplimentare, cu o zi înainte de ședința care va avea loc la Prefectura Capitalei, în cadrul căreia se vor stabili restricțiile pentru următoarele două săptămâni, inclusiv pentru slujba de Paşte.

Mai exact, potrivit acestuia, nu vor fi stabilite restricții noi, ci din contră, vor exista niște excepții la măsurile existente în prezent, în special la programul de funcționare al magazinelor.

„Nu se vor stabili restricții noi. Ci, din contra, niște excepții de la restricțiile existente acum. Excepțiile constau în programul operatorilor economici pentru Vinerea Mare. Va fi prelungit până la ora 20:00. Circulația oamenilor de la magazine spre casă va fi permisă, până la ora 21:00”, a spus Alin Stoica, la Antena 3.

În ceea ce privește noaptea de Înviere, acesta susține că românii vor putea merge la orice lăcaș de cult, nefiind precizat dacă circulația va fi permisă și în alte localități. Deci, românii pot merge la orice Biserică, dacă localitatea respectivă nu este în carantină.

„Accesul este permis în toate lăcașele de cult. Nu se face precizarea dacă se face circulația în alte localități. Este permisă pentru a merge și a te întoarce de la Biserica. Dacă localitatea nu este în carantină, se poate merge”, a mai precizat prefectul.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here