Sunt din nou paturi ATI libere, 55 numai în București. „Numărul de infectări noi respectă realitatea”

„Situația este mai bună decât săptămânile trecute”, cu privire la numărul bolnavilor de COVID internați în terapie intensivă, a precizat ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, într-o conferință de presă.

La acest moment sunt 247 de paturi neocupate în ATI, dintre care 55 în București, a precizat, luni, Ioana Mihăilă.

32 dintre paturile ATI sunt pediatrice, la nivel național, și 10, în București, a precizat ministrul.

„Nu cunosc câți pacienți sunt în TIR-uri ATI la acest moment” a mai spus Ioana Mihăilă, dar va afla acest lucru după o analiză a grupului de lucru care se constituie la nivelul Ministerului Sănătății, și va colabora cu cel al Guvernului. Obiectivele acestuia sunt stabilirea măsurilor de relaxare care vor fi adoptate, dar și reintrarea în normalitate a spitalelor și unităților sanitare, pentru a putea primi mai ușor și alți pacienți în afara celor COVID, a precizat Ioana Mihăilă.

„Numărul de infectări noi respectă realitatea”, a adăugat ministrul, explicând că este coroborat cu numărul de paturi din două surse, respectiv centrul național de coordonare anti-covid și centrul de comandă din Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculescu: diferențe de raportare de ordinul „sutelor” de morți

La scurt timp de la demiterea sa, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, declara că a descoperit la Spitalul Colentina diferențele de raportare care ar fi de ordinul “sutelor” de morți la decesele de COVID.

Voiculescu susține că, înainte de a pleca din funcție, a descoperit diferențe majore de raportare a numărului de decese Covid, după ce au fost comparate cele două platforme de raportare: cea a spitalelor și cea a raportărilor totale, care include și datele transmise de medicii de familie, prin DSP-uri.

De asemenea, și în cazul Spitalului ROL 2 ar fi fost raportate mai puține decese în platformă, mai spune fostul ministru.

În replică, premierul Florin Cîţu a declarat că nu există un grup de lucru la nivelul Ministerului Sănătăţii privind raportarea deceselor de COVID-19 şi a anunţat că acest grup de lucru va fi înfiinţat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here