Un primar și-a adus sauna de acasă în primărie și este obligat să demisioneze din cauza asta

Un primar care și-a amenajat o saună pe banii lui, în clădirea primăriei, va demisiona după ce a fost criticat pentru acest gest. Edilul din Japonia a explicat că și-a adus sauna și aparatele de fitness din motive medicale.

Hiroki Tomita, primarul oraşului Ikeda, prefectura Osaka, a devenit ţinta unor critici intense după ce anul trecut şi-a adus de acasă sauna şi echipamente de gimnastică în clădirea autorităţii guvernamentale. El a argumentat că obiectele îi erau necesare din ″motive medicale″⁣, relatează agenţia Kyodo, preluată de Agerpres.

Primarul în vârstă de 44 de ani a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va demisiona pentru a-şi ″asuma responsabilitatea″⁣ după ce programul conducerii oraşului de vaccinare anti-COVID-19 a persoanelor vârstnice este în mare parte finalizat, fără a furniza un calendar specific.

Consiliul oraşului intenţionează să adopte marţi o moţiune de cenzură împotriva lui Tomita în cazul în care edilul nu va da curs unei solicitări de a demisiona formulată luna aceasta de echipa sa de anchetă.

„Dacă (moţiunea este) adoptată, aceasta va conduce la alegeri, punând cetăţenii şi persoanele vârstnice în pericol”, a declarat Tomita.

Comitetul l-a criticat pe primar, aflat în funcţie din aprilie 2019, spunând că a abuzat de biroul oraşului şi a avut un comportament neadecvat faţă de mai mulţi oficiali guvernamentali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here