A fost semnalată prezența unui urs în Băile Tușnad. A fost trimis mesaj RO-ALERT

Prezenţa unui urs a fost semnalată, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în vecinătatea staţiei CFR din staţiunea harghiteană Băile Tuşnad, unde animalul a făcut mai multe pagube materiale, au anunţat autorităţile.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, localnicii au fost avertizaţi printr-un mesaj RO-ALERT cu privire la prezenţa ursului, iar pentru asigurarea zonei s-au deplasat un echipaj de jandarmi şi echipajul SAJ Băile Tuşnad.

Jandarmeria Harghita precizează că prezenţa ursului a fost anunţată de un cetăţean la numărul de urgenţă 112, iar echipajele ajunse la faţa locului au constatat că acesta a provocat mai multe daune la garajele din zonă.

“Apelul primit prin 112 în jurul orei 00:19 a fost făcut de către un domn care ne-a semnalat prezenţa unui urs în zona gării CFR din Băile Tuşnad (…) Echipajul a ajuns la locaţia indicată unde a constatat, împreună cu primarul localităţii, că ursul a provocat numeroase distrugeri la garajele din zonă în căutarea hranei, însă animalul nu a mai fost de găsit”, menţionează reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita.

Sursa: romania24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here