Pfizer testează o pastilă experimentală anti-COVID care ar putea opri evoluția bolii din primele faze. Când ar putea fi disponibilă

Un medicament experimental al Pfizer pentru tratarea Covid-19 de la primele simptome ale bolii ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an, a declarat marţi directorul general al grupului farmaceutic american, Albert Bourla, transmite CNBC.

Compania americană, care a dezvoltat primul vaccin pentru Covid-19 autorizat în SUA, împreună cu compania germană BioNTech, a început în martie un studiu clinic în fază incipientă care testează o nouă terapie antivirală pentru această boală. Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează şi acţionează prin inhibarea unei enzime pe care virusul trebuie să o multiplice în celulele umane.

Inhibitorii de protează sunt utilizaţi pentru tratarea altor agenţi patogeni virali precum HIV şi hepatita C. Dacă studiile clinice merg bine şi Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) îl va aproba, medicamentul ar putea fi distribuit în SUA până la sfârşitul anului, a declarat Bourla la emisiunea ”Squawk Box” de la CNBC.

Experţii în sănătate spun că medicamentul, administrat pe cale orală, ar putea schimba totul, deoarece persoanele nou infectate cu virusul îl pot folosi în afara spitalelor. Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluţia bolii şi va preveni internarea în spital, scrie news.ro.

Pfizer continuă testarea vaccinului la copii

Pe lângă acest medicament, Pfizer testează vaccinul său la copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 11 ani. Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, spun oficialii din sectorul sănătăţii public şi experţii în boli infecţioase. La începutul acestei luni, compania a cerut FDA să îi extindă autorizaţia de vaccinare la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după ce s-a constatat într-un studiu clinic că vaccinul are o eficacitate de 100%.

Bourla a declarat marţi că este ”foarte optimist” că FDA va aproba utilizarea vaccinului la adolescenţi.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here