Vreme rece în aproape toată țara, cu ploi și vânt puternic. La munte va ninge

Vremea, 28 aprilie. Miercuri avem temperaturi modeste și ploi mai ales în jumătatea sudică, pe unde cantitățile de apă pot depăși 20 de litri pe metru pătrat.

Vântul se întețește peste tot, iar în zona înaltă de munte va ninge sau o să cadă lapoviță.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăgan urmează o zi rece și mohorâtă. O să plouă, se pot strânge cantități mari de apă, iar după-amiază pot să apară descărcări electrice.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei va fi și mai răcoare. Cerul rămâne acoperit de nori pe tot parcursul zilei, va ploua, iar vântul va avea intensificări și va spori senzația de frig.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim tot vreme rece. Vor fi înnorări persistente și e posibil să picure trecător. Pe crestele Carpaților Orientali va ninge sau o să cadă lapovița, iar vântul va spulbera zăpada cu rafale de peste 70 de km/h.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță o zi ceva mai plăcută, cu temperaturi mai mari decât marți. Soarele se arată trecător, condițiile de precipitații sunt reduse, iar maximele ajung până la 16…17 grade Celsius.

În ținuturile vestice găsim atmosferă închisă și rece. O să plouă în reprize, iar vântul va avea intensificări și va atinge viteze de până la 50 de km/h.

Nici în zona Transilvaniei nu zărim soarele. În zonele joase o să plouă din când în când, iar în Carpații Meridionali vor fi ninsori și lapoviță. Vântul se întețește pe creste și va sufla cu viteze de peste 70 de km/h.

În Oltenia se face puțin mai răcoare decât marți, iar maximele se opresc la 13 grade. Cerul rămâne acoperit de nori și o să plouă pe arii extinse, iar după-amiază pot să apară descărcări electrice.

Și în ținuturile sudice scad temperaturile, iar după cele 17…18 grade înregistrare marți, miercuri nu vor fi mai mult de 13 grade. Avem vreme închisă, va ploua consistent și se pot strânge peste 20 de litri de apă pe metru patrat.

București

În București avem o zi tare neplăcută. Înnorările persistă, ploile continuă, iar vântul va atinge viteze de 50 de km/h. Va fi foarte frig pentru această perioadă, iar la amiază nu vom avea mai mult de 10 grade în termometre. Pe timpul nopții norii se mai risipesc, dar vor mai fi câteva reprize de ploaie. Spre dimineață sunt condiții de ceață, iar minima atinge 7 grade.

La munte

La munte prindem vreme închisă și va ploua în majoritatea masivelor. În Carpații Meridionali și în Carpații Orientali, la altitudini mari, vor fi ninsori și lapoviță, iar pe crestele masivelor sudice vântul va sufla cu rafale de peste 70 de km/h. Temperaturile cresc puțin, dar vremea rămâne rece pentru data din calendar.

Prognoza meteo pentru  următoarele trei zile

București

Joi se încălzește simțitor și zărim din nou soarele. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață, iar temperatura urcă până la 19 grade.

Vineri se face și mai cald, iar maxima atinge 24 de grade. Va domina atmosfera însorită, dar după-amiază se adună norii și e posibil să vină câteva averse însoțite de descărcări electrice.

Sâmbătă, vremea devine foarte caldă pentru această perioadă, iar temperatura ajunge la 27 de grade Celsius. Se anunță încă o zi frumoasă, dar în noaptea de Înviere norii se înmulțesc și s-ar putea să apară averse zgomotoase și intensificări ale vântului.

La munte

Joi se încălzește, iar înnorările și ploile apar doar pe spații mici. Pe înserat se adună norii, iar în Occidentali, în vestul Meridionalilor și în nordul Orientalilor vin averse cu tunete și fulgere și vor fi condiții de grindină.

Vineri avem vreme caldă și instabilă. În a doua parte a zilei vor fi averse, pe alocuri, torențiale, se vor strânge cantități însemnate de apă, iar vântul va avea intensificări.

Sâmbăta se face și mai cald. În Orientali și în Apuseni e posibil să picure trecător, dar spre seară și noaptea apar averse abundente, însoțite de descărcări electrice și de intensificări ale vântului.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here