Acasă Național Bani pentru c...

Bani pentru cei care se vaccinează anti-COVID?! Propunerea inedită a unui medic cunoscut

Medicul Octavian Jurma propune ca banii pe care autoritățile îi dau medicilor de familie pentru vaccinare să fie dați celor care se vaccinează, ca o metodă de stimulare. Acesta consideră că această măsură „poate face diferența între a avea sau a nu avea valul 4” în România.

Medicul infecționist Octavian Jurma vine cu o propunere revoluționară. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta propune ca în loc să fie plătiți medicii de familie pentru vaccinări, banii să fie dați persoanelor care se vaccinează, ca stimulent.

„Am o idee mai bună decât să plătim un bonus pentru fiecare inoculare medicilor de familie. Haideți să dăm banii ăștia celor care se vaccinează!”, a scris medicul în postarea sa de pe Facebook.

Octavian Jurma crede că, până la urmă, cei care se vaccinează fac un efort mai mare decât medicul care îi vaccinează și își asumă și niște „riscuri eroice, dacă ascultăm negaționiștii”.

„Până la urmă cei care se vaccinează fac un efort mai mare decât medicul care îi vaccinează și își asumă și niște riscuri eroice, dacă ascultăm negaționiștii. Ne costă tot 100 de lei pe vaccinare, dar vom avea cu siguranță rezultate mult mai bune.

Mai în glumă mai în serios, pentru cui nu îi pasă nici de pandemie nici de binele colectiv, dar nici nu poate fi obligat să se vaccineze, 100 de lei poate face diferența între a avea sau a nu avea valul 4”, mai scris medicul.

În opinia acestuia, este o ideea proastă să fie plătiți medicii de familie pentru vaccinare, pentru că alimentează suspiciunea că medicul îi vaccinează pentru bani și îi scade autoritatea și credibilitatea.

„Inhibă atât medicul, cât și pacientul. Medicii sunt deja plătiți pentru a avea grijă de sănătatea pacientului, lucru care include vaccinarea și în cazul altor boli contagioase”, a punctat Octavian Jurma.

Guvernul a majorat suma primită de medicii de familie pentru vaccinare

Amintim că, Guvernul a aprobat, miercuri, modificarea OUG 3/2021, astfel încât suma pe care medicii de familie implicaţi în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 a fost majorată de la 30 de lei pe serviciu la 40 de lei pe inoculare.

„Acest tarif se justifică prin nevoia crescută de materiale sanitare şi echipamente de protecţie în cazul vaccinării împotriva COVID-19”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, după şedinţa Executivului.

Ioana Mihăilă a indicat că vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie va fi lansată oficial, la nivel naţional, pe data de 4 mai.

„În momentul acesta gândul nostru este să începem vaccinarea cu Johnson&Johnson care necesită o singură doză”, a spus ea, precizând că aproximativ 3.000 de medici de familie şi-au exprimat disponibilitatea de a vaccina anti-COVID-19 în cabinete.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here