Parteneriat pentru siguranța elevilor din Olt. Întâlnire pentru identificarea problemelor cu care se confruntă la școală

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat, ieri, o întâlnire, la inițiativa Biroului Siguranță Scolara, în vederea identificării problemelor cu care se confruntă elevii și găsirii unor soluții pentru rezolvarea acestora.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme precum prevenirea și combaterea fenomenului de bullying și a agresiunilor fizice în şcoli, siguranța transportului elevilor, traficul de droguri/fumatul în incinta unităților de învățământ, absenteismul școlar, dar și alte probleme ce țin de siguranța școlară.

Au participat polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, serviciilor de ordine publică și rutier, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Judeţean Olt, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Olt, dar și câte un reprezentant al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, Poliției Locale Slatina,  Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecţie Copilului Olt și Agenției Naționale Antidrog.

„Întâlnirea s-a dovedit foarte utilă, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Olt expunând punctual problemele întâlnite în rândul elevilor.

Discuțiile au fost interactive, toți participanții căutând cele mai bune soluții pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă în rândul elevilor și pentru prevenirea generării  unor probleme în unitățile de învățământ.

Mulțumim tuturor participanților pentru implicare și felicităm reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor pentru inițiativă. Cei șase elevi participanți la întâlnire au reușit să impresioneze audiența prin tenacitate, cunoștințele din sfera penală și contravențională și coerența expunerii punctelor de vedere. Sunt modele demne de urmat! Felicitări copii!

Așa cum a menționat un reprezentant al Consiliului Județean al Elevilor „trebuie să continuăm această colaborare pentru a ne îndeplini misiunea, aceea de a proteja elevii”, a spus Alexandra Dicu, reprezentantul IPJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here