Ce se întâmplă cu averea lui Bill Gates după divorţ

Bill şi Melinda Gates au anunţat recent că vor pune capăt mariajului de 27 de ani. Unul dintre cele mai bogate cupluri din lume, care deţine o avere de sute de miliarde de dolari, urmează să îşi împartă bunurile.

Bill şi Melinda Gates au fost pentru multă vreme unul dintre cele mai puternice cupluri din lume. Cei doi au anunţat recent că vor încheia o căsnicie de 27 de ani. Cuplul are o avere de 130 de miliarde de dolari, iar soarta acesteia este încă incertă, având în vedere că nu există un contract prenupţial, potrivit Daily Mail.

Bill Gates și soția sa Melinda nu au semnat un acord prenupțial pentru a-și împărți averea, care include proprietăți în cinci state, un avion privat, o colecție de artă și o flotă de mașini de lux. Documentele de divorț depuse de Melinda la Washington și obținute de Daily Mail arată că aceasta nu a cerut pensie alimentară și a solicitat ca procesul de judecată să se desfăşoare în luna aprilie a anului 2022.

Cuplul deţine un conac în Washington de 66.000 de metri pătrați, care a fost achiziționat pentru două milioane de dolari și a fost reproiectat pe parcursul a șapte ani la un cost de 63 de milioane de dolari. Acum valorează aproximativ 125 de milioane de dolari și are șapte dormitoare, 18 băi, un cinematograf, o sală de mese pentru 24 de locuri, o piscină interioară-exterioară cu un sistem de muzică subacvatică, pârâu artificial aprovizionat cu somon și păstrăv, informează news.com.

De asemenea, au înființat cea mai mare fundație caritabilă din lume, Fundația Bill și Melinda Gates, în 2000, care a contribuit cu peste 50 de miliarde de dolari la cauze, inclusiv eradicarea poliomielitei și a malariei. Fundația a fost, de asemenea, un investitor major în tratamentele cu coronavirus.

În momentul în care s-au întâlnit în cadrul Microsoft, afacerea avea o capitalizare de piață de aproximativ 35 miliarde de dolari, scrie Business Insider. Acum, această cifră este de aproape 2 trilioane de dolari, iar Microsoft este una dintre cele mai valoroase companii din lume.

Bill Gates are o valoare netă estimată la 124 miliarde dolari, care a crescut de la 98 miliarde dolari în 2020, potrivit Forbes. El se află pe locul 4 în clasamentul miliardarilor lumii.

Bill şi Melinda Gates au susţinut de multe ori că își vor cheltui averea pentru cauze filantropice, în special prin Fundația Bill și Melinda Gate, organizaţie înfiinţată în anul 2000.

Sursa: ciao.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here