Muncă la negru într-un salon din Slatina. Ce amendă au aplicat inspectorii din cadrul ITM Olt

Persoană descoperită, luna trecută, în timp ce muncea la negru într-un salon, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

Agentul economic s-a ales cu o amendă usturătoare, de 20.000 lei.

„În luna aprilie 2021, inspectorii de muncă au identificat 1 persoană care desfășura muncă nedeclarată (agent economic din Slatina, obiect activitate coafură), agentului economic care o folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei”, se arată într-un comunicat al ITM Olt.

Totodată, luna trecută, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 230 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodata măsuri de remediere.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 290 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 147 sancțiuni, din care 141 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 45.500 lei.

De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 11 evenimente, soldate cu 11 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here