Mai multe centre în Olt pentru imunizarea populației cu vaccinul Pfizer BioNTech. Unde vor fi amenajate acestea

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și pentru susținerea ritmului de vaccinare, în 15 localități din Olt vor fi amenajate spații pentru procesul de vaccinare unde vor fi prezente echipe mobile. Pentru vaccinarea în aceste spații nu este necesară programarea prealabilă în platforma de vaccinare. De asemenea, în aceste noi spații oamenii vor fi imunizați cu vaccinul Pfizer BioNTech.

Decizia a fost luată recent de reprezentanți ai Prefecturii Olt, Consiliului Județean și ai primăriilor din cele 15 localități.

Noile spații de vaccinare vor fi amenajate în Crâmpoia, Cungrea, Mihăești, Osica de Sus, Ianca, Iancu Jianu, Brastavățu, Scărișoara, Fărcașele, Piatra-Olt, Tia Mare, Dobrosloveni, Izbiceni, Vădăstrița și Vulpeni,

„Vaccinarea va fi efectuată prin intermediul unor echipe mobile arondate unui centru fix de vaccinare din județ și va fi formată din: un medic, doi asistenți și un registrator. De asemenea, aceasta va funcționa de luni până vineri, pentru 8 ore/zi, în intervalul orar 09.00-17.00, în funcție de solicitări”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Precizăm că pentru această campanie nu este necesară programarea prealabilă în platforma de vaccinare, vaccinarea realizându-se pe baza listelor cu persoanele care se vor vaccina în ziua respectivă, întocmite de către autoritățile administrației publice locale.

Programul privind procesul de vaccinare pentru fiecare unitate administrativ teritorială va fi comunicat în timp util.

Reprezentanții administrației publice locale vor promova acțiunea de vaccinare, prin informarea corectă a cetățenilor cu privire la procesul de vaccinare, locația de vaccinare și tipul de vaccin utilizat (Pfizer BioNTech).

În contextul noilor reguli privind vaccinarea în centrele fixe, fără programare prealabilă în platformă, la nivelul județului Olt va mai fi operaționalizat câte un flux de vaccinare în centrele din Slatina, Caracal, Corabia, Scornicești și Drăgănești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here