Pandemia de COVID-19: Restricții suplimentare în două localități din Olt

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a hotărât, în ședința de vineri, pe baza datelor puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică, introducerea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea și controlul infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2 în două localități.

Este vorba de Brastavăţu (unde rata de incidenţă a infecțiilor este de 2,20 cazuri la 1.000 de locuitori) şi de Bărăşti (rata de incidenţă – 1,60 cazuri/1.000 de locuitori).

Pentru aceste localităţi se aplică, începând cu data de 8 mai, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile deja introduse, și următoarele măsuri specifice:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;
  2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;
  3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct.1 și 2 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

De asemenea, C.J.S.U. Olt a hotărât încetarea aplicării măsurilor prevăzute la art.1 din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt nr. 42 din 04.05.2021, pentru localitatea Gostavăţu, având în vedere că incidenţa cumulată la 14 zile în această localitate este mai mică decât 3,5/1.000 de locuitori (2,92/1.000 de locuitori).

Reamintim că, pentru localităţile judeţului Olt – cu excepția celor menționate mai sus, precum şi a localităţilor Scorniceşti, Studina, Grădinile, Deveselu, Băbiciu, Vultureşti, Voineasa, Vulpeni, Redea şi Stoicăneşti, Gostavăţu, Caracal, Ipoteşti şi Dobreţu, Băbiciu, Baldovineşti, Oporelu și Mihăeşti – se aplică, pe lângă măsuri mai vechi, și următoarele măsuri specifice:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;
  2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 22:00;
  3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct.1 și 2 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, incidenţa cumulată la 14 zile în judeţul Olt, la data de 07.05.2021, este de 0,65/1.000 locuitori, iar în 46 de localităţi nu a fost înregistrat nici un caz pozitiv COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here