Mesajul deputatului Gigel Știrbu de Ziua Europei: O sărbătoare anuală a păcii și unității

Printre politicienii care au ținut să marcheze într-un cadrul personal Ziua Europei se numără și deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu.

Într-o postare pe Facebook, parlamentarul liberal nu a uitat să amintească de cel care a pus piatra de temelie a Uniunii Europene, Robert Schuman.

„Astăzi, 9 mai, celebrăm Ziua Europei, o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa şi care reprezintă unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor.

Pentru Uniunea Europeană, această zi este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman.

În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

Viziunea sa era de a crea o instituție europeană care să centralizeze și să gestioneze producția de cărbune și oțel. Un an mai târziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

La mulți ani, Europa!
La mulți ani, România!”, a scris, pe pagina sa de socializare, Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here