A început acțiunea TRUCK&BUS. Autobuze, microbuze şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control

În săptămâna 10-16 mai 2021 se desfășoară acțiunea TRUCK&BUS, pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Astfel, în perioada 10–16 mai, polițiștii Serviciului Rutier din toată țara, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, desfăşoară activități pentru reducerea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

În cadrul acțiunii vor fi verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activitatea vizează depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice, a asigurării obligatorii de răspundere civilă, dar și respectarea normelor impuse în această perioadă a stării de alertă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here