Petreceri cu încălcarea restricțiilor anti-COVID, „sparte” de polițiștii din Olt. Au curs amenzile

Mai multe petreceri private organizate cu încălcarea măsurilor pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19 au fost oprite de polițiștii din Olt zilele acestea.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, împreună cu jandarmi, pompieri și polițiști locali au continuat să desfăşoare activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19.

Astfel, în urma activităţilor desfășurate, la data 8 mai 2021, în jurul orei 23.00,

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice și cei din cadrul Poliției Municipiului Slatina au constatat, în urmă cu două zile, faptul că în incinta unui restaurant din localitate se desfășoară un eveniment privat. Polițiștii au întrerupt evenimentul și au sancționat contravențional organizatorul cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/ 2020.

În aceeași seară, în urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești a reieșit faptul că la locuința unui bărbat din comuna Voineasa a fost organizat un botez la care au participat 15 persoane.

„Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Duminică după-amiază, în urma unei sesizări directe cu privire la organizarea unui eveniment privat în comuna Grădinari, polițiștii Secției de Poliție Rurală Găneasa s-au deplasat la fața locului și au constatat că aspectele semnalate se confirmă, aplicând trei sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, tot ieri, polițiștii din Drăgănești-Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-un cartier din localitate este organizat un botez la care participă mai multe persoane. Oamenii legii au întrerupt petrecerea și au sancționat organizatorul cu amendă în valoare de 2.000 lei.

De asemenea, aseară, în jurul orei 22.00, o altă petrecere privată, la care participau aproximativ 20 de persoane, a fost întreruptă de polițiștii din Potcoava, organizatorul acesteia fiind sancționat contravențional.

„În continuare, polițiștii împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, a precizat ofițerul de relații cu presa al IPJ Olt.

Oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here