Deputatul de Olt Gigel Știrbu, inițiativă legislativă ca 1% din taxele pe păcănele să meargă la COSR

Deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu a depus, în această dimineață, la Parlament, o inițiativă legislativă care prevede ca 1% din taxele colectate de la firmele care au ca obiect de activitate jocurile de noroc să intre în bugetul Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR).

Parlamentarul liberal susține că forul respectiv merită să fie astfel sprijinit pentru că „este unul din veritabilii ambasadori ai României pe toate meleagurile”.

„Astăzi am depus o initiativă legislativă prin care 1% din taxele colectate în urma taxării sălilor de păcănele și sălilor de pariuri sportive să meargă către Comitetul Olimpic Sportiv Român. De ce, pentru că respectivul for, COSR-ul, este unul din veritabilii ambasadori ai României pe toate meleagurile. Cred că o națiune trebuie să fie educată și sănătoasă, o națiune trebuie să aibă grijă de cultura, spiritul și tradiția ei. Pariați pe sport, cultură și educație”, a spus Gigel Știrbu.

De-a lungul celor trei mandate de deputat (în decembrie 2020 a fost ales pentru a patra oară în Parlamentul României), Gigel Știrbu și-a pus semnătura pe numeroase proiecte legislative, printre cele mai importante numărându-se cel grație căruia toate persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în Slatina şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestei localități pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, din cauza poluării generate de platforma industrială existentă în municipiul Slatina.

Anul trecut, el a depus un proiect de lege pentru combaterea „turismului electoral”, care prevede modalitatea în care pot vota cei cu vize de flotant. Potrivit acestei inițiative, nu mai pot vota pe listele electorale permanente persoanele care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală de mai puţin de un an de zile înaintea datei scrutinului.

Doar anul acesta, parlamentarul PNL și-a pus semnătura pe șapte proiecte de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here