Elevii de clasa a VI-a au susținut prima probă la Evaluarea Națională. Cât de importante sunt rezultatele

Sursa foto: romaniatv.net

Elevii de clasa a VI-a au susținut miercuri prima probă la Evaluarea Națională- cea la Limba română. Este un examen care dorește să arate nivelul școlarilor, iar notele nu se trec în catalog. Cu toate acestea, elevii nu au fost lipsiți de emoții.

Peste 181.000 de elevi din clasa a VI-a au susținut miercuri proba de Limbă și Comunicare. Este o evaluare diferită față de cele de la clasa a VIII-a, de exemplu, sau a XII-a, pentru că aceste teste au un scop diferit, și anume acela de a vedea la ce nivel se află fiecare elev și nu urmăresc promovarea într-un nou ciclu de învățământ.

Elevii nu primesc note, ci un punctaj, în funcție de cât de corect au răspuns la cerințe. Rezultatele sunt confidențiale și nu se trec în catalog. Ele sunt comunicate doar părinților și copiilor.

Fiecare județ a stabilit ora la care elevii au intrat în examen, aici în București, de exemplu evaluarea a început la ora 11 și s-a încheiat după o ora.

Anul trecut, din cauza pandemiei, evaluarea nu s-a mai ținut, așa că aceste rezultate sunt extrem de importante pentru a vedea care sunt golurile pe care elevii le-au acumulat după un an de școală online.

Prin evaluări similare vor trece și elevii din clasa a patra, începând cu 18 mai și cei din clasa a doua, începând cu 25 mai.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here