FOTO/ Bărbat din Olt, prins la pescuit în plină prohibiţie. Ce avea asupra sa

Un bărbat din Olt a fost prins, ieri, de jandarmii olteni în timp ce se afla la pescuit în plină perioadă de prohibiție.

Bărbatul a fost depistat, ieri, în jurul orelor 20.30, de jandarmii olteni, care executau o acțiune specifică de prevenire și combatere a braconajului piscicol.

„În dreptul localității Băbiciu, pe luciul de apă al râului Olt, a fost depistat un bărbat, cu domiciliul în Comuna Băbiciu din județul Olt, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial folosind o ambarcațiune pneumatică și ”unelte interzise”.

Asupra acestuia, în unealta de pescuit, a fost găsit capturat un pește din specia somn, cu greutate de 4 kg, aflându-se în stare vie, astfel jandarmii au procedat la redarea lui mediului acvatic, prin deversare în apa râului Olt.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză a braconat, folosind ”unelte interzise”, introduse în apa râului Olt”, transmite Jandarmeria Olt.

Bunurile au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor.

În cauză, s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here