Azi ar putea fi decise noi măsuri de relaxare în Capitală. Prefectul este aşteptat să convoace ședința CMBSU

În Capitală, rata de infectare a ajuns la 1,42 la mia de locuitori. Este cea mai mică rată de infectare pe care Bucureştiul a avut-o, din toamnă şi până în prezent. Dacă astăzi nu sare din nou de 1,5, autorităţile vor decide o nouă relaxare a restricţiilor. 

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar trebui să se întâlnească astăzi, în jurul prânzului, pentru a decide noile măsuri de relaxare. Odată ce rata de infectare scade sub 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, sălile de spectacol dar şi cele de jocuri de noroc vor fi deschise la interior cu o capacitate de 50% şi nu 30%, ca până acum.

De altfel, în Capitală au loc, în această săptămână, primele spectacole test. Vor participa doar persoane vaccinate şi vor purta mască doar dacă vor dori. În rest, însă, nu scăpăm de masca de protecţie şi nici de restricţia de a ieşi pe timp de noapte fără declaraţie pe propria răspundere.

La 1/1.000 şcolile vor trece pe scenariul verde

Conform datelor DSP Bucureşti, miercuri, rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală era de 1,42.

Atunci când rata de infectare pe întreg Bucureştiul va ajunge la 1/1.000 şcolile vor trece pe scenariul verde, iar toţi elevii vor merge la şcoală.

Prefectul Alin Stoica a declarat, miercuri seară, că la finalul săptămânii viitoare, dacă se menţine trendul, s-ar putea ajunge la rata pentru scenariul verde.

”Dacă se păstrează acest trend şi nu vor fi niciun fel de influenţe din perioadele anterioare, când au fost un pic mai relaxate lucrurile, atunci, da, este posibil să ajungem spre 1 la mie. Trebuie să vedem de fapt că descreşterea este din ce în ce mai mică. Pasul este mai mic. Şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a afirmat Alin Stoica.

Capitala a intrat în scenariul galben pe 2 mai

Capitala a intrat în scenariul galben pe 2 mai, când restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 – 5.00. Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 – 21.00.

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Prefectul spunea atunci că la atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maxim 300 de persoane.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here