Centru de vaccinare anti-COVID 19 și la Movileni. Primarul comunei: Vrem să venim în sprijinul populației din zona noastră

Un centru pentru imunizarea populației împotriva COVID-19 cu serul Pfizer BioNTech va funcționa, începând de luni, și în comuna Movileni.

Inițiativa îi aparține primarului comunei, Ion Sorin Toma, care a găsit înțelegere și sprijin din partea prefectului de Olt, Florin Homorean, centrul urmând să funcționeze în cadrul Căminului de bătrâni din satul Bacea.

„Vrem să venim, astfel, în sprijinul populației nu doar din comuna noastră, ci și din localitățile învecinate. Am găsit înțelegere și sprijin la prefectul județului, domnul Florin Homorean, care a luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică, instituție care, la rândul ei, se va implica în această problemă, asigurând, din câte am înțeles, personalul necesar”, a declarat primarul din Movileni.

Edilul spune că locația din Bacea întrunește toate condițiile de care este nevoie pentru vaccinarea populației.

„Este nevoie de o implicare cât mai largă în lupta cu noul coronavirus. Populația trebuie ajutată, imunizarea împotriva noii boli care a făcut și face ravagii în întreaga lume este singura soluție prin care oamenii se pot apăra, iar noi încercăm să dăm o mână de ajutor în acest sens, să ajutăm oamenii din zona noastră”, a mai spus primarul Ion Sorin Toma.

Căminul de bătrâni din Bacea a fost construit cu fonduri europene, construcția fiind finalizată în 2018. Aici se vor putea imuniza doritorii nu doar din Movileni, ci și din localitățile învecinate, precum Potcoava, Șerbănești, Perieți, Schitu, Icoana sau Tufeni.

De la începutul campaniei de vaccinare aproape 100.000 de persoane din Olt au fost imunizate în centrele din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here