Acasă Național Vestea moment...

Vestea momentului! Bucureștiul ar putea scăpa de restricții. Rata de infectare a ajuns la 1.3

Vestea momentului pentru bucureșteni. Prefectura Capitalei a făcut anunțul cel mare. Potrivit sursei citate, rata de infectare a scăzut la nivelul Bucureștiului și a ajuns la 1.3 la mia de locuitori. Acest lucru ar putea însemna relaxarea mai multor restricții aflate în vigoare.

Prefectura Capitalei dă cea mai bună veste despre pandemia de coronavirus. Sursa citat a anunțat că rata de infectare a scăzut la nivelul Bucureștiului și a ajuns la 1.3 la mia de locuitori.

De menționat este faptul că, potrivi datelor DSP Bucureşti anunțate ieri, până miercuri, rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală era de 1,42.

În acest context, urmează să aibă loc o ședință în cadrul Prefecturii în urma căreia mai multe restricții ar putea fi relaxate, fiind vorba despre cele aferente ratei de infectare din scenariul verde.

Mai exact, în urma întâlnirii, cel mai probabil, în București va crește gradul de ocupare permis în localuri, de la 30% la 50%, dar și permiterea spectacolor de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină, precum şi spectacolele în aer liber, cu maximum 300 de spectatori.

Ce restricții s-ar putea relaxa în Capitală

Pe lângă funcționarea localurilor și organizarea spectacolelor în aer liber, în momentul în care rata de infectare din București va ajunge sub 1 la mia de locuitori, şcolile vor trece pe scenariul verde, iar toţi elevii vor merge la şcoală.

O reacție în acest snse a venit din partea prefectului Capitalei, Alin Stoica. Acesta a anunțat miercuri seară că în cazul în care trendul se va menține, la finalul săptămânii viitoare s-ar putea ajunge la rata pentru scenariul verde.

Totodată, el mai sublinia faptul că trebuie observat faptul că descreșterea este din ce în ce mai mică, deci sunt șanse mari ca Bucurștiul să ajungă la o incidență de 1 la mia de locuitori.

”Dacă se păstrează acest trend şi nu vor fi niciun fel de influenţe din perioadele anterioare, când au fost un pic mai relaxate lucrurile, atunci, da, este posibil să ajungem spre 1 la mie.

Trebuie să vedem de fapt că descreşterea este din ce în ce mai mică. Pasul este mai mic. Şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până când ajungem acolo”, a afirmat Alin Stoica.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here