Ce a făcut un botoșănean pentru a scăpa după ce și-a violat fiicele vitrege. Cea mare fusese abuzată și de tatăl ei natural

Un bărbat din Dorohoi a fost arestat joi după ce și-a violat timp de aproape 2 ani ambele fiice vitrege, în vârstă de 12, respectiv 15 ani. Fata cea mare fusese anterior violată și de tatăl ei natural, care între timp s-a sinucis.

Bărbatul de 48 de ani din Dorohoi a încercat să pună anchetatorii pe o pistă falsă, după ce prin satul în care locuia, Văculești, începuseră deja să circule zvonuri, la sfârșitul lunii martie, despre faptele sale.

Așa că s-a dus la poliție și a reclamat că fiica sa vitregă cea mică, în vârstă de 12 ani, a fost violată de o persoană necunoscută, scrie Monitorul de Botoșani.

Polițiștii au declanșat imediat cercetările, minora a fost examinată medico-legal, iar expertiza a confirmat agresiunea, însă unele informații din anchetă nu se legau.

Investigațiile ulterioare au scos însă la iveală o poveste îngrozitoare. Fata cea mare, în vârstă de 15 ani, a fost violată anterior și de tatăl ei natural, înainte de a fi abuzată sexual, timp de aproape 2 ani, și de către actualul ei tată vitreg.

Între timp, tatăl ei natural s-a sinucis, iar mama a început să trăiască în concubinaj cu bărbatul din Dorohoi, care a ajuns în scurt timp să-și violeze ambele fiice vitrege.

La un moment dat, fata cea mare și-a făcut un prieten și a fugit de acasă pentru a locui cu el, prilej pentru tatăl ei vitreg de a da vina pe acesta. Ba chiar și-a convins ambele fiice să spună polițiștilor că prietenul fetei este cel care le-a violat.

Au demonstrat violurile după interceptări

Pentru că informațiile nu se legau, polițiștii au trecut la investigații amănunțite, inclusiv prin plasarea unor mijloace tehnice de supraveghere a discuțiilor în mediul ambiental, iar după administrarea probelor anchetatorii au ajuns la concluzia că abuzatorul era de fapt chiar bărbatul care reclamase agresiunea sexuală.

Ulterior, fetele au acceptat să colaboreze cu anchetatorii și au povestit la rândul lor cum au stat lucrurile.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în perioada 2019 – martie 2021, ar fi întreținut raporturi sexuale și le-ar fi atins în zonele intime pe fiicele sale vitrege, cu care locuia împreună”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Cele două surori au fost luate din familie și predate în grija celor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here